Nyt täytyy taas ottaa itseään niskasta kiinni ja päivittää tyttöjen blogia. Meillä on ollut taukoa nyt vähän kaikesta toiminnasta. Vilman agility loppui lokakuun alussa enkä viitsinyt ilmoittaa sitä talven hallitreeneihin, koska ajankohta olisi ollut lauantai-ilta 21-22. Se on vähän turhan myöhäinen aika meille. Vesikoirien tokossakaan emme ole käyneet kertaakaan syksyn aikana ja vesikoiratreffeilläkin olemme käyneet vain muutaman kerran alkusyksystä. Olemme vain nauttineet toistemme seurasta ja tehneet päivittäin pitkiä metsälenkkejä. Kotona sisällä leikimme paljon ja tytöt etsivät nameja melkein päivittäin. Olen myös pyrkinyt treenailemaan tyttöjen kanssa tokoliikkeitä viikottain.

Tammikuussa voisimme taas alkaa käymään vesikoirien tokossa vähän aktiivisemmin ja myös leikkitreffeillä voisimme silloin tällöin piipahtaa. Nuo leikkitreffit eivät vaan viime kertoina ole olleet oikein meidän mieleen. Vilma, joka on leikattu, tuoksuu joidenkin urosten mielestä niin ihanalta, ettei lenkkeilystä tule yhtään mitään. Vilma on niin vässykkä, ettei se sano mitään yli-innokkaille hormonihirviöille, vaan seisoa jököttää paikoillaan ja antaa niiden nytyyttää selässään. Elli taas ei siedä ollenkaan poikakoiria lähelläkään takapuoltaan ja se stressaantuu heti jos pojat käyvät liian innokkaiksi. Eikä emännälläkään ole ollut kivaa vetää uroksia pois Vilman selästä. Senpä takia olemme lenkkeilleet ihan keskenämme ja onneksi Vilma ja Elli tykkäävät juosta yhdessä ja ajaa toisiaan takaa.

Tänään napsin muutaman huonon kuvan (uusi kamera on ostoslistalla) meidän metsälenkillä ja sen jälkeen vielä muutaman otoksen sisällä.

2129852.jpg
Tytöt innokkaina lähdössä metsään

2129858.jpg
Ennen metsään menoa kävimme läheisellä hiekkakentällä juoksemassa. Vilma ja Elli sekoavat ihan täysin aina kun vain näkevätkin hiekkakentän. Ne yhdistävät sen vapaana juoksemiseen ja takaa-ajoon. Siispä joka kerran ohittaessamme hiekkakentän, päästän tytöt juoksemaan. Vauhti on mieletöntä ja yleensä Elli painaa edellä ja Vilma perässä. Tänään kameran akku oli niin vähissä etten saanut yhtään juoksukuvaa, mutta tässä kuitenkin Vilman poseeraus.

2129861.jpg
Ihanaa kun maassa on edes vähän lunta ja mikä ihaninta, ulkona on pakkasta! Elli ei millään malttanut poseerata paikallaan, vaikka tässä kuvassa tytöt ovat "istu"-"paikka"-käskyn alla. Voi voi Elli, treenin puutetta;)

2129855.jpg
Vilma on nyt 2 vuotta ja 8 kuukautta

2129853.jpg
Ja Elli on 1 vuotta ja 9 kuukautta

2129862.jpg
Molempien turkit ovat todellakin shampoopesun ja trimmauksen tarpeessa. Ajattelin sinnitellä likaisten turkkien kanssa vielä ensi viikkon, jolloin pesemme ja trimmaamme tytöt joulua varten.

2129864.jpg
Elli ei mitenkään pysty pitämään silmiään auki kun salama välähtää

2129876.jpg
Hitsiläinen kun ottaa silmiin!

2129867.jpg
Vilmaa eivät salamat häiritse:)

2129880.jpg
Ellin nenä on nyt talven myötä vaalentunut hurjasti ja senpä takia sillä on nyt näyttelytauko. Lähdetään sitten taas keväämmällä sertijahtiin kun aurinko tummentaa Ellin nenun!

2129881.jpg
Kyllä minua houkuttelisi viedä Vilmakin vielä joskus näyttelyihin. Pentuna Vilma kävi paljon näyttelyissä ja pärjäsi hienosti, mutta nyt aikuisena se on ollut vain kaksi kertaa näyttelyissä ja saanut molemmilla kerroilla EH:n!

2129869.jpg
Elmeri ja Vilmuri, raksut <3

2129878.jpg
Lenkkeily ja poseeraaminen väsyttävät

2129882.jpg
HYVÄÄ JOULUN ODOTUSTA KAIKILLE!