Viikko sitten torstaina 12.3. alkoi vihdoin Ellin kolmannet juoksut. Kylläpä niitä jo odotettiinkin, koska Elli alkoi teettelemään niitä jo tammikuussa. Se merkkaili lenkillä ja oli hyvin kiinnostunut hajuista. Edelliset juoksut alkoivat 7.8. joten vähän yli seitsemän kuukautta oli juoksujen väli. Tietenkin sattui niin, että olimme Pohjanmaalla kylässä juuri kun juoksut alkoivat, mutta onneksi on keksitty housut! Elli ei näytä hirveästi välittävän housuista ja antaa niiden hienosti olla päällään. Viime elokuussa emme käyttäneet housuja ollenkaan, mutta nyt olemme käyttäneet koko ajan ja onhan se ihanaa, ettei verta ole missäänNauru Vuoden päästä onkin sitten jännät ajat, sillä jos Ellin silmät ja lonkat ovat hyvät ja sopiva uros löytyy, teetetään Ellille pennut. Sen jälkeen Ellistä tulee meidän ikioma koira ja mitä ilmeisimmin steriloimme myös sen. Sitten ei enää tarvitse tässä huushollissa kärsiä juoksuista.

Vaikka Elli antaakin kiltisti laittaa housut, niin kyllä sitä vähän nolottaa pöksyjen käyttö. Nolostunut

 

Juoksujen lisäksi Elliin iski elämänsä ensimmäinen silmätulehdus. Ihmettelin maanantaina miksi Vilma nuolee koko ajan Ellin silmää. Tiistaina sama nuoleminen jatkui ja huomasin, että Ellin oikea silmä oli ihan punainen ja rähmi keltaista rähmää. Keskiviikkoaamuna varasin ajan eläinlääkäriin ja kävimme näyttämässä Ellin silmää. Tulehtunuthan se oli ja Elli sai kymmenen päivän silmätippakuurin. Samalla reissulla punnitsimme tytöt. Elli painoi 17,5 kg ja Vilma vain 15 kg. Se rimpula vaan ei lihoa, mutta kyllähän se syökin paljon vähemmän kuin Elli. Eihän tuolla painolla oikeastaan mitään merkitystä ole. Vilma on iloinen, touhukas ja terve koira, joka kuitenkin suht hyvin syö, niin mitäpä sillä lisäpainolla tekisikäänSilmänisku Ja onhan se agilityharrastuksessakin helpompaa koiralle, ettei ole liian painava.

 

Vilma sai uuden pehmolelun ja oli taas sitä mieltä, että sitä pitää ensin vähän muotoilla omiin käyttötarkoituksiin sopivammaksi. Vilmalla on ihmeellinen tapa tyhjätä kaikki pehmolelut, jotka se saa. No ihan luvan kanssa se sen tekeeSilmänisku

 

Välillä Vilmasta löytyy aika inhimillisiä piirteitä. Se nimittäin istuu sohvalla aina tällä tavalla ja päivystää ikkunastaSilmänisku Ei näytä ihan normaalilta koiran istuma-asennolta.

 

Vilma ja Elli seuraavat "äippäänsä" joka paikkaan, jopa vessaanSilmänisku

 

Eihän KUKAAN väitä, että Portugeesista ei lähde karvaaHuuto Tämä kasa tuli yhden maton imuroinnista! Näyttää olevan tasaisesti mustaa ja valkoista karvaa eli molemmista lähtee karvaa ihan yhtä paljon. Karvoja ei onneksi pyöri lattioilla eivätkä ne tartu vaatteisiin, mutta maton imurointi aina paljastaa karmaisevan totuudenSilmänisku Joskus luulin, että Portugeesit kuuluvat Bichonien ja Perrojen kanssa niihin rotuihin, joista ei lähde karvaa, mutta tämän luulon olen todennut vääräksi jo ajat sitten. No pientähän tämä karvanlähtö on verrattuna aikaisempiin koiriini Cavalieriin ja Samojediin! Tosin hieman haikeana muistelen myös elämää Bichonin kanssa...