Tämä kevät on ollut yhtä hulapaloota ja eläinlääkärissä hyppäämistä Kaikki alkoi helmikuun alussa, kun kuntamme eläinlääkäri katkaisi Vilman kynnet. Kaikki kynnet parantuivat nopeasti, paitsi yksi! Kunnan eläinlääkäri määräsi aina vaan uuden lyhyen antibioottikuurin ja käski tehdä yöksi Betadinehauteen kynnen päälle. Mutta kynsi vaan ei parantunut. Lopulta luovutin ja päätin soittaa toiselle eläinlääkärille. Se olisi pitänyt tehdä jo ihan alussa, mutta olin kuullut kehuja tästä kunnan eläinlääkäristä ja siksi päädyin häneen... Soitin uuteen pieneläinklinikka Tuhatjalkaan ja sain ajan Vilmalle. Ihana ja todella ammattitaitoinen eläinlääkäri Milla tutki kynnen ja sanoi, että se on niin pahasti tulehtunut, että se pitää poistaa kokonaan. Hän myös sanoi, että viiden päivän antibioottikuurit ovat ihan liian lyhyitä tällaisessa tapauksessa. Niin Vilman kynsi poistettiin ja Vilma sai kahden viikon lääkekuurin. Aluksi tassussa oli side yötä päivää, mutta nyt se pitää suojata enää ulkoillessa. Kävimme Millan luona kontrollikäynnillä ja kynsi (tai siis kynnen paikka) oli parantunut loistavasti. Tulevana sunnuntaina Vilma saa vihdoin kävellä ulkona ilman kalossiaan Kolme kuukautta Vilma on lähes joka päivä ja yö joutunut pitää kauluria, jokohan sen nyt voisi viedä varastoon! Enpä olisi uskonut mikä episodi yhdestä kynnestä kehkeytyy! Nyt näyttää hyvältä ja ehkä ensi viikolla minulla on taas kaksi tervettä koiraa!

Kynttä ei ole...

 

Viereinen kynsi näyttää ihan vääristyneen pitkältä kun vieressä ei ole kynttä ollenkaan!

 

Ostin Mustista ja Mirristä koiran "kengän", joka osoittautui todella toimivaksi!

 

Vilma päivystää kotipihassa

 

Ei ole Ellikään säästynyt harmeilta Kun olimme menossa hakemaan Vilmaa kynnenpoistosta, tunsin automatkalla Ellin mahan alla jotain märkää. Huomasin, että sen kaksi ylintä nänniä, joista se ei ollenkaan imettänyt pentujaan, olivat tulehtuneet. Luojan kiitos olimme juuri matkalla eläinlääkäriin ja Milla määräsikin saman tien Ellillekin viikon antibioottikuurin. Kun Vilma sitten viikon päästä vietiin kynsikontrolliin, tutki Milla myös Ellin nisät. Kuuri ei ollut vielä tehonnut ja yhden nisän viereen oli koteloitunut mätää. Kuuria jatkettiin vielä toinenkin viikko. Eilen kuuri vihdoin loppui ja nisät ovat onneksi parantuneet!

 

Elli ja perhe odottaa kovasti ensi sunnuntaita, kun menemme Minnan luo Sipooseen. Sinne ovat tulossa Ellin kaikki viisi lasta ja niiden perheet! Tosi kiva nähdä kaikki